Ga naar inhoud

MK Indy avontuur


Niels Schreuders
 Delen

Aanbevolen berichten

Via dit topic wil ik de vorderingen van onze mk indy aan het forum laten zien en natuurlijk ideeën en tips ontvangen!

De MK indy hebben mijn vader en ik in oktober 2013 al gekocht bij Bas, maar wegens gebrek aan tijd (druk met studie enzo) eigenlijk te weinig gewerkt aan de Indy. We kochten de Indy rijdend en wel, maar onze plannen waren en zijn anders.

(zo kochten we hem bij Bas)

IMG_2858.jpg

De complete auto hebben we inmiddels gestript en er is al het nodige laswerk aan het frame gedaan om all grotere gaten te dichten waarbij we ook het rechter "schutbord" hebben vernieuwd. Het frame is gestraald en er zit in elk geval al een beschermlaag overheen. Het strippen zelf was nog niet zo eenvoudig, alle polyester delen zaten vast met een dikke laag kit.

IMG_2870.jpg

(Time lapse filmpje van het strippen en het uitbouwen van de motor)

Plaatsen van het nieuwe schutbord:

IMG_0115.jpg

IMG_0118.jpg

IMG_0240.jpg

Er is trouwens nog wel iets fout gegaan tijdens het stralen, ze zijn waarschijnlijk met de heftruck tegen het frame aangereden waardoor de voorkant van het frame waar de ophanging wordt bevestigd beschadigd was. Gelukkig heeft het straalbedrijf zijn verantwoording genomen en het laten repareren. Zo zag het frame eruit na het stralen en je kunt de beschadiging aan de voorkant goed zien.

IMG_0568.png

IMG_0759.png

De motor die eruit is gekomen gaat niet meer terug, hiervoor komt een andere krachtbron in de plaats in de vorm van een zzr1400 blok, deze zijn we in november wezen halen in Engeland bij Malcolm van Yorkshire Engines.

IMG_2923.jpg

Maar het wordt nu toch wel eens tijd om wat meer tijd te besteden aan dit mooie project. We hebben vele plannen die we graag willen uitvoeren, dus het zal nog wel even zweten worden, maar het is een super leuke hobby waar we veel van leren!

Omdat er een andere krachtbron in de MK komt te liggen leek het ons verstandig ook wat andere aanpassingen te doen aan de wagen, zo hebben we al een andere differentieel verhouding dan voorheen en gaan we vanavond bij Hans een kijkje nemen naar zijn MK, wij hadden nog een paar aandrijfassen nodig die hij waarschijnlijk heeft liggen :D Verder zijn we van plan het oude remsysteem te vervangen voor een setup met schijven rondom (tips en aanbevelingen zijn welkom wat de remmen betreft) en gaan we een volledige rolkooi maken om in elk geval het gevoel van veiligheid iets te vergroten. Daarnaast gaat het stuur van rechts naar links dus alls er toevallig iemand is met een LHD ingekort quickrack, laat het even weten :D

Differentieel na schoonmaak! En een verfje doet wonderen

IMG_0416.jpg

IMG_0557.png

Ik hoop jullie hier in elk geval op de hoogte te kunnen houden van de vooruitgang van de MK, en al het advies en tips zijn welkom!

Groet,

Niels

Link naar reactie
Delen op andere sites

 • Reacties 143
 • Aangemaakt
 • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

 • B.Klaaijsen

  4

 • Harry Bouma

  12

 • Tim Valk.

  19

 • Niels Schreuders

  76

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

Ik wilde dit jaar ook eigenlijk mijn frame opnieuw laten poedercoaten

Maar ik wil ook nog graag rijden dit jaar pfff.

Nu effe blokje beetje opknappen en dan hopelijk over twee maandjes klaar

Ik heb mijn westfield bijna 1,5 jaar en heb net een keertje of 5 gereden😢

Je blijft er maar klussen aan.😁😁.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt, ja half werk liever niet. Krijgen we later alleen maar spijt van denk ik!

Geen idee waar je dit van kent Dirk ;)

Ja, wij zijn aan het twijfelen of we het frame spuiten of laten poederen. Nadeel van poederen is dag je eventuele beschadigingen niet heel makkelijk kunt herstellen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou hem gaan poedercoaten, sterkere lak en mooi strak.

Als je hem zwart poedercoat, kun je een beschadiging eenvoudig bij stippen en valt dat echt niet op.

Waar woon je ?

Heb evt ook nog wel een goeie poedercoater

Groet bas

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nog een voordeel van poederen is dat alle hoekjes en gaatjes geraakt worden. En die zitten er nogal in zo'n chassis ! Komt omdat de verf door de electrische lading als het ware naar het chassis wordt getrokken.

Mijn chassis is erg fraai gecoat door het bedrijf wat ook de chassis voor MB Motorsport coat.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oke, waarschijnlijk dan toch maar poederen ;)

Gisteren bij Hans geweest en zijn MK's mogen bewonderen! Zag er heeel erg strak uit, toch bijna een droomauto die hij aan het bouwen is. Gelijk ook even wat assen meegenomen en uprights + wielnaven voor de ombouw naar remschijven achter.

Nogmaals bedankt Hans!

Aandrijfas vanuit de motor naar differentieel (zal nog wel aangepast moeten worden, maar er is een basis)

IMG_1040.JPG

De wielnaven met uprights

IMG_1041.JPG

Assen vanuit differentieel naar de naaf, de gene die we eerst hadden merkwaardig genoeg van een lichter type, waarschijnlijk van een 1.6 sierra afkomstig.

IMG_1042.JPG

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je moet inderdaad oppassen met de steekassen van een Sierra. Ik had hier op een gegeven moment assen van een 1.6 en een 2.0 door elkaar liggen (allebei van remtrommels) . Sowieso hebben links en rechts een verschillende lengte maar de assen bleken tussen 1.6 en 2.0 ook nog onderling te verschillen qua lengte ! Kwam ik achter toen ik de boel ging monteren...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je moet inderdaad oppassen met de steekassen van een Sierra. Ik had hier op een gegeven moment assen van een 1.6 en een 2.0 door elkaar liggen (allebei van remtrommels) . Sowieso hebben links en rechts een verschillende lengte maar de assen bleken tussen 1.6 en 2.0 ook nog onderling te verschillen qua lengte ! Kwam ik achter toen ik de boel ging monteren...

Nou, we zullen erachter komen als we het gaan monteren :-P . Op hoop van zegen dan maar zou ik haast zeggen ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

 • 2 weken later...

Afgelopen week weer even lekker aan de MK gewerkt, differentieel gemonteerd samen met de steekassen, trommel uprights vervangen door de schijf uprights en de achterophanging gemonteerd. Ook maar gelijk even de voorophanging gedaan en de wielen gemonteerd.

IMG_1258-2.jpg

IMG_1260-2.jpg

IMG_1292-2.jpg

IMG_1294-2.jpg

IMG_1290-2.jpg

We hebben gelijk even geprobeerd de motor erin te hangen om een beeld te vormen over hoe deze geplaatst moet worden, helaas moeten we toch iets aan de carterpan doen, we dachten zelf aan een billet sump van Adams performance. Iemand hier advies over? Hoe is de kwaliteit en waar kan ik het beste bestellen?

Heb ik nog een vraag, ik heb het idee dat de steekassen nog al een redelijk grote hoek moeten maken tussen de wielen en differentieel (zie foto's) weet iemand of dit normaal is? Want ze lopen naar mijn gevoel wel prima, maar het ziet er gewoon een beetje vreemd uit.

Link naar reactie
Delen op andere sites

 • 1 maand later...

Het lijkt wel kerst!!!Afgelopen woensdag even op en neer geweest naar Engeland om wat onderdelen te halen voor de MK. Door de tunnel is het een fluitje van een cent. Eerst naar AB performance in Buxhall (ongeveer 2 a 2,5 uur rijden vanaf Folkestone) geweest om een billet sump te halen en daarna door naar Quaife om een Quick rack te halen. Al met al een leuke, maar lange dag! We hadden de spullen natuurlijk ook kunnen laten opsturen, was ongeveer net zo duur geweest maar de informatie die we nu hebben gekregen bij AB performance is van onschatbare waarde. Het is wat mij betreft zeker de moeite waard om spullen bij hen af te halen, het bedrijfje zit helemaal weggestopt achter een oude boerderij waar ze echt de meest verbluffende racewagens bouwen, ze zijn enkel gespecialiseerd in race auto's met motorfiets motoren en hebben dus ook de nodige kennis in huis.
Eenmaal thuisgekomen zijn we donderdag gelijk aan de slag gegaan, motor revisie bok gekocht en aangepast zodat ook een motorfiets blok eraan kan. Voor 50 euro kun je ze zelf niet maken.


IMG_1523.jpgIMG_1532.jpgIMG_1535.jpgGisteren dan uiteindelijk aan de motor zelf begonnen en het carter vervangen voor de billet sump van ab performance. Op zich geen ingewikkelde klus, maar toch tijdrovend, deels te wijten aan de ervaring die mist waarschijnlijk. Ik zal kort de stappen beschrijven om het carter te vervangen. Allereerst hebben we het oude carter gedemonteerd, geen verassingen gewoon boutjes losdraaien. Wel even het oliefiltertje weghalen, deze zit een beetje in de weg.IMG_1545.jpgMooi uitzicht op het binnenwerk!


IMG_1546.jpgHet meeste werk gaat eigenlijk zitten in het zorgvuldig schoonmaken van de pakkingrand. Een mesje waarmee je een keramische kookplaat mee schoonmaakt werkt perfect, hand erlangs houden zodat er geen vuil in de motor valt, daarna heel licht opschuren (korrel 400). Een ander tijdrovend klusje is het inkorten van de olieaanzuiger (het linkse pijpje) en de ontluchtingsslang, op zich niet moeilijk, gewoon secuur en tijdrovend.De hoeveelheid die moet worden ingekort is het verschil in diepte tussen het nieuwe en het oude carter, dus even de diepte opmeten van beide en daar het verschil van nemen. Dit was in ons geval zo'n 38mm. Dan staat het pijpje dus op de bodem van het carter en zuigt hij dus eigenlijk niks aan. Om dit te verhelpen zou je hem iets verder kunnen inkorten maar dan verlies je steun, om deze reden heb ik inkepingen gemaakt rondom. Dit is uiteindelijk het resultaat.IMG_1563.jpg
Vervolgens is het nog een kwestie van het oliepijpje dat uit het oude carter komt te verplaatsen naar het nieuwe carter, en een baffle plate te plaatsen. Dit voorkomt onnodig klotsen van de olie in bijvoorbeeld bochten, accelereren en remmen.IMG_1567.jpg
IMG_1571.jpgEn uiteindelijk is dit dan het resultaat.IMG_1577.jpg
Groet,


Niels

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is goed tim! De deur staat open ;) we zijn waarschijnlijk alleen vandaag en morgen eraan bezig, heel misschien donderdag nog. Anders wordt het volgende week? Er ligt nog een pakketje voor je klaar hier;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

 • 1 jaar later...

Zo, dat is een tijd geleden dat ik een update heb geplaatst over de werkzaamheden aan de MK. Helaas het afgelopen jaar/anderhalf jaar helemaal geen tijd gehad (voor gemaak?) om er aan te werken. Gelukkig nu wel weer wat tijd er in kunnen steken en hopelijk blijft dat ook even aanhouden! Hoe staan we ervoor, nou de afgelopen maand hebben we vooral gewerkt aan de motorophanging, het draaien van de ophangbusjes en het lassen van een frame om de motor op zijn plek te krijgen. De motor heeft inmiddels een vaste plek gekregen en ook de aandrijfas zit er al op maat gemaakt en gebalanceerd tussen!

image.jpegimage.jpeg

Volgende klus op de lijst was de rolkooi. We hebben altijd gezegd graag een volledige rolkooi te hebben, een stukje veiligheid maar voegt ook gelijk extra stijfheid toe aan het frame! Helaas ook een beetje gewichts toename maar er is overheen te komen denk ik en het ziet er natuurlijk gewoon stoer uit! 

allereerst het moeilijkste deel maar gedaan, de voorste beugel. We hadden nog nooit met een buigpomp gewerkt maar gelukkig bleek dat wel aardig te werken en ook het nodige telwerk om de hoeken en afstanden goed te krijgen bleek redelijk te kloppen! 

image.jpeg

Hier is het voorste frame klaar

image.jpeg

Na de voorste beugel de achterbeugel gedaan. Het begint al ergens op te lijken! :Dimage.jpeg

Even de tussenstukken uitmeten 

image.jpegAl zijn we toch een hele dag zoet geweest met die paar bochtjes!.

Maar het resultaat tot nu toe is niet onaardig!

image.jpeg

De twee achterpoten moeten nog gemaakt worden en we willen graag een kruis tussen de achterbeugel!

En de boel moet natuurlijk nog vast gezet worden. Ik blijf updaten over de vooruitgang en nu hopelijk iets sneller dan de vorige keer. :P

 

aangepast door Niels Schreuders
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Delen
×
×
 • Nieuwe aanmaken...