Ga naar inhoud

weerstand 120 ohm tbv CANbus


Klaas van Veluw

Aanbevolen berichten

goede dag

ik ben eigenlijk op zoek naar een twee stekkerverbinding met een ingebouwde weerstand van 120 ohm zo compact mogelijk

voor een CANbus aansturing

iemand nog ideeën misschien of dit ook in de automotive voor komt 

of misschien andere oplossingen   

mvg klaas

Link naar reactie
Delen op andere sites

Klaas,

Wat is de bedoeling van de afsluitweerstanden van 120 Ohm voor een Can bus netwerk. Meestal zitten deze geïntegreerd in 2 nodes (regeleenheden) en als je de weerstand  over de CAN - High en de Can -Low draad in een werkend systeem  meet dan vindt je 60 Ohm  ( 2 weerstanden van 120 Ohm parallel).  Als ik het goed begrijp wil je twee weerstanden aan brengen op de uiteinden van de Can-bus leiding en deze middels een stekkerverbinding aansluiten.

In de handel is een 120 Ohm ingebouwde weerstand beschikbaar in de vorm van een DB 9 behuizing. Zie plaatje  Hiervoor moet je aan de bedrading ook een DB 9 contra-stekker aanbrengen.  De weerstand van 120 Ohm zit tussen de pinnen 2 en 7. Kost ca € 20.

Mijn inziens kun je goedkoper een 2 polige stekker en contra-stekker kopen en bij  één tussen de polen een weerstand van 120 Ohm solderen.

Wil je meer weten over Can-Bus systemen in auto's dan hoor ik het wel.  De volgende link kan interessant zijn.

https://www.mvwautotechniek.nl/netwerken/can-bus.htm

Sukses.

Jan

 

 

 

 

 

Terminal-Resistor-120-Ohm-CAN-Bus-Low-Cost2.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

jan

klopt als een bus, inderdaad wil ik een extra weerstanden aanbrengen  in een CANbus systeem 

het gaat om een ecu emerald en een dash garw waarvan de eerste gedachte was dat het standaard in dash verwerkt was om het simpele feit dat het op ook met CANbus zou moeten communiceren ,maar helaas nadat ik alles had aangesloten bleek dit niet zo te zijn (na de weerstands meting (beetje stom van mijn zijde ))

het volgende probleem is dat er weinig ruimte achter het teller zit en de aansluitkabels redelijk kort zijn, en  ik wil er niet te veel aanpersingen aan of tussen hebben

vandaar zo compact als mogelijk  

waarschijnlijk wordt het ook een  twee pollige stekker verbinding met een weerstand er tussen ,de stekker openmaken aan de acher zijde en weer vol laten vloeien mat een soort hars 

het scheelt wel enorm in bedrading en  een mooi snel communicatie systeem 👍

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je electronica componenten wilt ingieten, bekijk dan de volgende site, met verschillende mogelijkheden van epoxy- en polyurethaan gietharsen en benader Viba voor de beste en goedkoopste oplossing. Epoxy harsen worden meestal in de automobielbouw gebruikt. Helaas zijn de verpakking vaak te groot om 2 van die kleine stekkers vol te gieten.

https://www.viba.nl/nl/catalog/harssystemen/electro-gietharsen/groups/g+c+view

Link naar reactie
Delen op andere sites

Is voor eenmalige-kleinschalig gebruik nogal een kostbare zaak om daarvoor epoxy in te kopen. Ik doe zoiets wel eens met siliconenkit (geen sanitairkit) volspuiten. En dat heeft mij nog nooit in de steek gelaten, zelfs in 230V toepassingen die de grond in gaan. Kokertje kit heeft men meestal wel staan, en kost niet de hoofdprijs.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...