Steijn Sportscars Taxaties is een bureau dat gespecialiseerd is in beëdigde taxaties van sportwagens en oldtimers. Sinds 2009 zijn onze rapporten tevens FEHAC-erkend. De basis voor Steijn Sportscars Taxaties werd eigenlijk al in 1973 gelegd, toen het bedrijf (Kon)Steijn Sportscars te Hazerswoude werd opgericht. In de daaropvolgende jaren hield dit bedrijf zich professioneel bezig met sportwagens en klassiekers.

Na een succesvol examen, afgenomen door het NIAV werd de beëdiging in deskundigheid (1993) door de rechtbank van Rotterdam een feit.

Tegenwoordig taxeren wij duizenden voertuigen per jaar en genieten wij een grote bekendheid onder liefhebbers van de meest uiteenlopende merken. Wij zijn in korte tijd spectaculair gegroeid en behoren nu tot één van de grootste taxatiebureaus op ons gebied. Wij hebben echter onze persoonlijke benadering en service behouden. Dit blijkt ook uit ons huidige klantenbestand: meer dan 70% van onze opdrachten komt van vaste klanten of via een vaste klant. Dit komt mede door onze vlotte afwikkeling en onze zeer verzorgde rapporten.

Waarom taxeren?

Het is beter de zaken van te voren goed te regelen. Wanneer de auto eenmaal schade heeft, valt niet meer te zeggen wat de waarde van het voertuig vóór de schade was!

Ook indien u alleen WA-verzekerd bent is het verstandig een taxatierapport te hebben. Bij eventuele schade door toedoen van een ander heeft de verzekering van de tegenpartij ook een taxatierapport nodig. Ook voor handelsvoorraden! Denk bijvoorbeeld aan de balans of bij opheffing.

Wanneer u de auto aan het restaureren bent, heeft u vaak al halverwege de restauratie het grootste gedeelte van het geld in de auto geïnvesteerd. Wij kunnen dan een deeltaxatie uitvoeren. Zodra de restauratie afgerond is passen wij het taxatierapport aan.

Service

Onze tarieven zijn all-in, dus geen extra BTW of reiskosten!

Omdat wij veel zorg aan onze rapporten besteden duurt het drie á vier weken voordat u het taxatierapport in huis heeft. U ontvangt standaard één digitaal taxatierapport met 6 tot 8 foto’s (welke wij verzorgen). Tegen een geringe meerprijs ontvangt U tevens één analoog rapport in een luxe bewaarmap. Het digitale exemplaar kunt u vervolgens naar uw verzekeringsmaatschappij of tussenpersoon sturen. Download voorbeeld rapport

Clubtaxaties

Diverse autoclubs organiseren jaarlijks een clubtaxatiedag. Sommige clubs wijzen zelf een taxateur aan, maar het meerendeel kiest voor een beëdigd taxateur.

Wij hebben reeds meerdere keren aan dit soort clubdagen meegewerkt. Voor clubdagen hanteren wij speciale tarieven, afhankelijk van de hoeveelheid auto’s die getaxeerd moeten worden.

Deze taxaties kunnen ook op zaterdag plaatsvinden, mits lang genoeg van te voren aangevraagd. Wij rijden door vrijwel heel Nederland, dus ook voor clubdagen in Limburg of Friesland kunt u ons benaderen! Overweegt uw club een taxatiedag te organiseren? Neemt u dan eens contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Tarieven

Taxatie aan huis

€175

Taxatie bij ons

€130

Er worden geen verdere bijkomende kosten in rekening gebracht.

Bij 5 of meer voertuigen hanteren wij een speciaal tarief.

Wij taxeren door vrijwel heel Nederland aan huis.

Contact

Ons kantoor

Kalkovenweg 30

2401 LK Alphen a/d Rijn

0172 421 544

Bereikbaar op werkdagen

8:30 - 12:30

info@steijntaxaties.nl