Ga naar inhoud

Koln achteras zingt


JB de Klerk

Aanbevolen berichten

De koln achter as maakt onder het rijden een zingend geluid. De wiellagers heb Ik van de winter vernieuwd, maar geluid bleef. Dus ik denk dat het in het differentieel zit. Kan ik de lagers makkelijk vervangen, of moet je dat overlaten aan een specialist en zo ja weet iemand die dat kan?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo, 

Heb je al vastgesteld of het de lagers zijn of de kroon/pignon tandwielen. Verdwijnd het zingend geluid als je het gas loslaat of is het altijd aanwezig. Bij het vervangen van de lagers het je toen de speling gemeten tussen het pignon en kroonwiel en het contactvlak tussen de tandwielen bekeken. Bijgaande video geeft  je een methode om vast te stellen waar het probleem kan zitten. 

https://www.youtube.com/watch?v=KwoMUejhs_Q

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb alleen de twee buitenste lagers bij de wielen vervangen. Zal er even mee gaan rijden om te horen of het geluid weg is bij gas loslaten en in zijn vrijuit laten rollen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vermoed dan dat het  één van de lagers in het differentieel huis is. Misschien heb je de mogelijkheid om dit met een stethoscoop verder te onderzoeken welk lager het zou kunnen zijn of een specialist op te zoeken die dergelijke assen reviseert. Je zou de Jong autoonderdelen in Coevorden eens kunnen bellen. Zij reviseren  o.a. Ford achter assen. En belletje kan je misschien verder helpen. Zie https://www.dejong-autoonderdelen.nl/pagina/informatie/

Sukses

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...