Ga naar inhoud

Merk en type startmotor gezocht


Ramon Koch

Aanbevolen berichten

Mijn Westfield heeft een defecte startmotor, start prima bij koude motor maar niet altijd bij warme motor. Dat heb ik ook gehad toen ik de auto net had en daarop is toen de startmotor vervangen (helaas niet zelf gedaan....)

Er is toen een andere op gekomen van een chinese leverancier en daar staat alleen HSM430 op als typevermelding. De oude heb ik gelukkig laten reviseren, maar wil graag weer een nieuwe op de plank leggen 'voor het geval dat'. Dus ben nu op zoek naar het merk en type van de startmotor om een nieuwe te bestellen. De revisie kostte me destijds ruim €100,- en daar heb ik ook al bijna een nieuwe voor.

Ik heb alleen een foto van de gereviseerde motor, daar staat helaas niks meer op. Revisiebedrijf heeft het motorhuis mooi zwart geschilder dus niks meer te lezen :sad: . In de auto zit een Zetec 2.0 16V met zwart kleppendeksel. Motorcode kan ik helaas niet ontdekken, maar weet ook niet waar die zou moeten staan.

 

DSC_0047.JPG

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Ik heb maar een nieuwe gekocht, ben met de oude naar een leverancier gegaan. Die had er toevallig nog 1 liggen die voor een schappelijke prijs weg mocht (€140,-). De motor op de foto is degene die in de auto zat toen ik die kocht en deze heb ik in 2015 laten reviseren. Volgens mij was de revisie duurder dan deze nieuwe....

Maar het is in elk geval een Lucas LRS707, weet ik dat tenminste. Deze startmotor bestaat in Links en Rechts gestuurde uitvoering, dus opletten welke nodig is!

Motor zou in elk geval passen op:

FORD:

  • GRANADA MK III 
  • GRANADA MK III  SALOON
  • SIERRA 2.0 (1987 tot 1993)
  • SIERRA ESTATE
  • SIERRA HATCHBACK

En geschikt voor motorcode N8A met versnellingsbak MT75.

Ik plaats hier het antwoord zodat iemand anders hier nog gebruik van kan maken. De verkoper (gespecialiseerd in revisies van pompen, dynamo's en starters) vertelde dat deze schaars wordt en over enkele jaren alleen nog via UK verkrijgbaar zal zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...