Ga naar inhoud

Hulp bij monteren uprights achter (set-up)


Aanbevolen berichten

Over enkele dagen wil ik mijn Westfield uprights achter gaan monteren, nu deze helemaal zijn omgebouwd naar schijfremmen. Ik heb de wishbones eraf gehad en nieuwe bushes (poly sport) erin gezet. Ook de rosejoints zijn allemaal vervangen. Zijn er tips hoe ik dit het beste kan aanpakken, zonder 10.000x het spul los te halen om de juiste set-up te krijgen. Ik ga dit natuurlijk niet helemaal voorkomen en de boel moet natuurlijk ook uiteindelijk door een specialist helemaal bekeken worden. Maar ik wil wel een eind in de goede richting komen.

Alle tips/hulp is welkom!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik weet niet precies hoe jouw wielophanging eruit ziet. Ik heb wat plaatjes bekeken en denk dat ik het ongeveer door heb.

Ik zou beginnen met je wagenhoogte. als je weet wat je als hoogte wilt bereiken dan kun je de wielophanging op die hoogte zetten als 0 punt. je kan dan inplaats van je schokdemper een strip of touwtje maken die de wagenhoogte simuleerd.

volgens mij is de onderste stang aan de voorzijde een vaste lengte (wat ik heb kunnen zien op foto's).

Je kan nu met een waterpas op je fussee of naaf het wiel recht zetten(camber) of een waarde die je wilt bereiken (op westfield-world.com zag ik een bassis afstelling, geen idee of dit goed is)

vervolgens kun je met de onderste draagarm aan de achterzijde de sporing stellen. dit zou je kunnen meten door en een waterpas langs te houden en te meten naar een vastpunt.

Je moet met de waterpas uiteraard wel de hoek even omrekenen naar mm per meter of iets dergelijks.

Ik denk als je sporing en camber gaat stellen het misschien wel iets invloed heeft op elkaar dus denk dat je het een aantal keer moet controleren.

Als je dit enig sinds serieus doet kun je vanaf daar wel naar je lokale uitlijner rijden (of zelf doen zodra je auto af is met touwtjes en waterpas/camber meter)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...