Ga naar inhoud

Car Tow


Erik van de Donk

Aanbevolen berichten

Nadat ik mijn BJ RS2 verkocht heb omdat deze te groot was ben ik op zoek naar een simpeler alternatief. Ik heb gedacht over een triangel maar ben niet echt onder de indruk van de bevestiging aan mijn Westfield. Nu zag ik een Car Tow, weet iemand of een Car Tow in Nederland gebruikt mag worden?

car%20tow%2002lg.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Klopt dit ging idd door voor een dolly vroeger kwamen ze daar ook mee naar de speedway .

Dick ik denk dat jij veel geluk hebt gehad dat je nog niet aangehouden bent want volgens mij mag je er idd niet meer mee rijden .

Weet iemand misschien te vertellen dat dit nu weer wel mag misschien ???

Die car tow is natuurlijk weer een ander verhaal daar staan de wielen een stuk verder naar buiten dus ik weet niet of dat die wel gebruikt mag worden .

Gr Willem

Link naar reactie
Delen op andere sites

http://www.infopolitie.nl/forum/viewtopic.php?p=378905

Een dolly is dus wel en niet een aanhanger afh. van welk regelement je beschouwt en dat heeft weer invloed op zaken als trekgewichten, benodigd rijbewijs, voertuigverplichtingen, te voeren nummerplaat,reminrichting etc.

Zowieso is de dolly een aanhanger als er geen auto op staat, maar beladen kan het aangemerkt worden als 1 motorvoertuig volgens de RV. Hij moet dan geremd zijn.

Artikel 5.18.2 Regeling voertuigen
lid 4. Een dolly en een zich daarop bevindend motorvoertuig worden als één motorvoertuig beschouwd. De dolly dient in dat geval te zijn voorzien van een reminrichting.

Een trekstang cq aframe is altijd slepen en dan zijn rijbewijs en trekgewichten nvt.
het gesleepte motorvoertuig moet dan wel altijd aan de voertuigverplichtingen voldoen.

Beiden zijn in NL toegestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voordat ik een Car Tow importeer of laat produceren heb ik contact gezocht met RDW, dit is hun reactie:

"De RDW houdt zich niet bezig met deze eisen. Deze eisen aan een sleeptriangel worden bepaald en gecontroleerd door de politie en justitie. De RDW kan uw vraag hierover dus niet beantwoorden. Ik adviseer u om deze vraag aan de politie te stellen. De politie is bereikbaar via telefoonummer 0900 88 44 of via de websites www.politie.nl of http://www.om.nl/verkeer. Voor uw vragen over (toekomstig) beleid ten aanzien van het toepassen van een sleeptriangel kunt u terecht bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu (voorheen: Ministerie van Verkeer en Waterstaat), Postbus 20901 2500 EX Den Haag, of via de link: https://www.rijksoverheid.nl/contact/contactformulier. "

Dus eerst maar contact opgenomen met de politie maar zij weten niet met wie ik in hun organisatie zou kunnen spreken, dus nu de vraag maar neergelegd bij Rijksoverheid!

Link naar reactie
Delen op andere sites

je moet de vraag wel goed stellen en dan ook nog eens aan de juiste mensen.

Het gaat hier niet om een sleeptriangel. Die zijn niet kenteken-te-keuren, alle wetgeving daarover vind je hier in een pdf: http://www.kitcarcollection.com/used-cars/aframe.php

Een dolly boven de 750kg totaalgewicht moet een kenteken hebben. Is de dolly incl. lading die er op rust gelijk of onder 750kg , dan kan het als ongekeurde aanhanger en hoef je niet te keuren en moet je hem onbeladen met witte kentekenplaat van de trekkende auto trekken.

Aangezien alle aanhangers uit engeland geen kenteken hebben moet je ze altijd laten keuren via de rdw , alhoewel, ze mogen ook ongekeurd met witte plaat gewoon gereden worden, vrachtwagens doen dat ook met engelse trailers.

Dit is al eens hier aan de orde geweest http://www.kitcarclub.nl/forum/index.php?/topic/2292-quizvraag-een-zware-ongekentekende-engelse-trailer-trekken-mag-dat/

Welkom in de mazen van de wet....

Link naar reactie
Delen op andere sites

mbt: " je moet de vraag wel goed stellen" : ik had de vraag wel goed gesteld en ook extra info aangeleverd, maar het RDW antwoord vervolgens met info over een "sleeptriangel".

mbt: "dan ook nog eens aan de juiste mensen" : dat is lastig, want ik dacht dat het RDW hier wel antwoord op zou kunnen geven. Toen ik daarna contact opnam met de politie verwezen zij mij weer terug naar het RDW. Dus daar is ook onduidelijkheid!

Ik wil graag zo'n Car Tow of dergelijke gebruiken maar heb er ook geen zin in om bij gebruik aangehouden te worden en vervolgens een discussie aan te moeten gaan zonder de juiste info. Vandaar dat ik vanuit de juiste instantie graag duidelijkheid zou willen hebben!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb hier in België de vraag gesteld via de website van de politie. Benieuwd naar en of ik al een antwoord krijg... Maar wat voor antwoord ik ook krijg, ik laat het jullie zeker weten.

Lijkt me een handig ding zo'n dolly, temeer daar ik er een beetje huiverig tegenover sta om een A-frame te bevestigen aan de fragiele wishbones van de MNR.

Greetz, Patrick

Link naar reactie
Delen op andere sites

Quote Bas: De vraag had je niet hoeven te stellen. http://www.lokalepol...-car-a-tow.html

Bas, jouw link gaat over een A-frame trekstang (in jouw gelinkte artikel wordt dit Car-a-tow genoemd). Maar de dolly die ik bedoel is weer iets anders!

Het gebruik van een dolly, touw, ketting, stang en car-tow vallen onder " het slepen van een voertuig " en is het voorbeeld relevant. Helaas. :cry:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...