Ga naar inhoud

Dashboard Stickers


Gijs van Erp

Aanbevolen berichten

Op mijn dashboard staan bestveel knopjes en lampjes. Zeker na de winter weet ik niet meer precies wat waarvoor is en in welke stand ze moeten staan om iets te bereiken. Zal de leeftijd wel zijn (of mijn bescheiden IQ).

Nu zag ik net een fotootje voorbij komen van Donkervoort en dat is eigenlijk precies wat ik zoek. Iemand enig idee waar ik deze kan bestellen/laten maken?

post-5676-0-84654600-1375858844_thumb.jp

(Nee ik wil daar geen stage gaan lopen)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat je op zoek moet naar een bedrijf wat frontplaten voor electronica maakt. Er bestaan ook programma's om zelf te ontwerpen en vervolgens op transparante folie te printen. http://www.conrad.nl/ce/nl/product/529672/Frontplfol-transp-zelfkl-1-pak-2-st

Het jammere is dat die folie alleen in A4 formaat te krijgen is en (ook al is tie niet groot) dat dashboard toch groters is dan A4, tevens is transparantie folie leuk voor een paar weken en daarna ga je echt verschillen zien.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik doe misschien een gek voorstel, maar kan je het niet laten frezen op een CNC-bank van een graveur die van die naamplaten maakt voor aan je voordeur... Ik heb deze naamplaat in aluminium laten frezen. https://dl.dropboxusercontent.com/u/32396530/KCC-forum/Deurplaat3.bmp In 't echt valt het overigens beter mee dan op dit plaatje... Ik had zelf de tekening gemaakt in AutoCAD. In plaats van huisnummer 14 wilde ik er 7+7 opzetten, maar dat vond Christel een beetje van het goede teveel ;)

Na het frezen wordt er zwarte verf op gespoten, die er nadien terug wordt afgewassen met thinner. De verf op de bodem van de uitfrezing blijft daarbij intact. Nu is een carbon dashboard wel veel groter dan een naamplaat voor naast de voordeur... Dus zullen er wel een paar zaken zijn waar je op moet letten, maar volgens mij is het niet onmogelijk.

Greetz,

Patrick

Link naar reactie
Delen op andere sites

Graveren is zeker een goed idee.

Er zijn door heel het land zogenaamde FABLAB's. Hier kan je tegen een lage prijs gebruik maken van laser snij/graveer machines freesbanken en/of 3D printers.

Voorbeeldje:

http://www.protospace.nl/machines

http://www.fablabbergenopzoom.nl/machines-3

Je moet alleen zelf het werk doen en dus ook in de computer met speciale software je ontwerp maken.

De maten komen wel heeeeel nauwkeurig om het goed op je bestaande dashboard te graveren.

Anders moet je een nieuwe plaat over je dashboard maken en alle lampjes en schakelaar opnieuw in je dashboard maken.

Op die manier kan je klein afwijkingen wegwerken.

Is misschien wel leuk om met een paar mensen bij zo'n fablab te gaan kijken wat de mogelijkheden zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vind het er uit zien als plakfolie uit 1 stuk wat over het carbon geplakt is. Je kunt bij een lokale reclamestickerboer hiervan alles laten maken wat je wil, hij print het dan op transparante folie en snijdt de gaten er direct in.

Het mooiste voor dat soort mannen is wel wanneer je met een EPS bestand aan komt zetten.

Ik weet niet of je een beetje handig met een computer bent, je moet het goeie programma hebben om het op te maken, maar als je de tijd neemt lijkt het mij geen probleem. Het lastigste is waarschijnlijk nog om de symbooltjes te vinden, anders moet je ze zelf tekenen, dat gaat wel maar kost tijd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Is misschien wel leuk om met een paar mensen bij zo'n fablab te gaan kijken wat de mogelijkheden zijn.

Leuk idee ! Dat wil ik wel eens zien. Ik voel ook een Kits4all artikel aankomen ... ;-)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...