Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Frans de Vries

Kleine nummerplaat

Recommended Posts

Frans de Vries

Verzonden: donderdag 4 augustus 2011 12:34

Onderwerp: RE: Uw informatieverzoek aan de RDW (KLEINE NUMMERPLAAT)

Geachte heer Mulder,

In reactie op uw e-mail, bericht ik u het volgende.

Alleen als dit op het kentekenbewijs staat vermeld, mag een personenauto zijn voorzien van kleinere kentekenplaten (model 18.2). Een voertuig komt hiervoor in aanmerking als:

• de plaats voor de kentekenplaat bestaat uit een nis die een geheel vormt met de carrosserie, of de achterbumper, en waarbij de kentekenplaatverlichting in deze nis is opgenomen, en

• de nis van alle zijden ten opzichte van de directe omgeving ten minste 15 mm diep is verzonken, of

• de nis, met uitzondering van de onderzijde, aan alle zijden ten opzichte van de directe omgeving tenminste 15 mm diep verzonken is, en dermate laag is gelegen dat bij het voertuig in onbeladen toestand door montage van een kentekenplaat van de afmetingen 340 x 210 mm de onderkant van deze kentekenplaat minder dan 0,30 m boven het wegdek is gelegen, of de nis, met uitzondering van de bovenzijde, aan alle zijden ten opzichte van de directe omgeving tenminste 15 mm diep verzonken is, en er door montage van een kentekenplaat van de afmetingen 340 x 210 mm een oorspronkelijke gebruiksfunctie van een voertuigonderdeel verloren gaat.

Als u de vermelding (kentekenplaat model 18.2 toegestaan) op het kentekenbewijs wilt hebben omdat het voertuig aan bovenstaande voorwaarden voldoet, moet u het voertuig tonen bij één van de keuringsstations van de RDW. Voor deze beoordeling kan € 26,00 in rekening worden gebracht Ik adviseer u per telefoon contact op te nemen met een keuringsstation.

Medewerkers van de RDW-keuringsstations zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30-12.15 uur en 13.00-16.45 uur. Het telefoonnummer is: 0900 07 39 (0,10 euro p/m). Voor het adres van het dichtstbijzijnde RDW-keuringsstation verwijs ik u naar onze website www.rdw.nl.

Ik vertrouw erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

Medewerker Klantenservice RDW

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...