Ga naar inhoud

Snelheidsmeter


Gast Edwin Moerman

Aanbevolen berichten

Gast Edwin Moerman

Hoe maken jullie een snelheidsmeter die redelijk betrouwbaar is? Is daar wat voor in gps? Liefst wel een anologe meter wan die zie je beter dan digitaal. Benieuwd wat jullie hebben

Link naar reactie
Delen op andere sites

Daar ik een snelheidsmeter heb, die Mijlen aangeeft, maak ik gebruik van mijn Garmin Nuvi als snelheidsmeter en die geeft dus altijd exact de juiste snelheid in KM aan !! En is goed leesbaar.

gr..Gerard

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb onlangs mijn kabel aangedreven VDO (en zeer afwijkende ) km teller vervangen door een eletronische met een pulsgever. Afgesteld mbv m'n navigatie. Werkt prima en is nu ook zeer nauwkeurig.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb een teller van ISSPRO en wel de R8470. Ziet er klassiek uit maar is elektronisch. Op de wangen van de achterste kruiskoppeling heb ik een HAL-sensor zitten. De speedometer is heel goed te kalibreren met een Gps-apparaat. B.v. TomTom.

Mijn mijlenteller geeft nu km aan en ook de afstand klopt in km. was met 2 testritjes meteen goed. Tomtom snelheid en speedometer zijn exact hetzelfde.

Succes met je zoektocht.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Pas een VDO Snelheidsmeter en toerenteller 85 mm Viewline gekocht. Verlichting met LED's in stappen instelbaar, voltage afleesbaar, toerental warning lamp: shiftlight :-D etc.

Snelheidsmeter heeft autocal functie voor inductie sensor of hall sensor en.. NMEA ingang. Je kunt dus een gps als bron gebruiken. Snelheid is exact dan, maar duurt even voor hij het doet (satellieten moeten gezocht na koude start) en in tunnels doet hij het ook niet. De autocal functie, zoals op veel VDO's werkt ook heel simpel en de snelheid die hij daarna aangeeft is net zo precies.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...